Thursday, June 18, 2009

BERHATI HATILAH















Cerita ni sebenarnya dalam bahasa CINA so di translate cerita nie dalam
bahasa melayu....
HATI-HATI bila pakai TUALA WANITA..
check dulu expired date...
Kualiti..
dan paling PENTING kebersihanya...
takot2 ada pulak telur binatang dekat atas tuala wanita tu...

Seorang pelajar cina berusia 17 tahun tak tau la dr negara mana telah
mengalami muntah2 mcm orang mengandung tu la kan....
Beliau seorang kanak2 miskin dan bapanya pula seorang penjual TUALA
WANITA...
disebabkan banyak tuala wanita yang expired,si bapa telah mengagihkan
tuala wanita itu untuk dipakai oleh anak dan isterinya..
Almaklumla kehidupanya yg miskin dan kalau buang tu rasanya satu
pembaziran kot pada keluarga mangsa tadi...
so anak2 dgn bini dia pon pakaila TUALA WANITA tu....
lepas maybe beberapa bulan si anak mengalami muntah,loya tekak mcm
orang2 mengandung tu...
Dengan segera si bapa membawa anak ke hospital untuk diperiksa ape
penyakit anaknya..
dan doktor memberi jawapan yang mengejutkan bahawa si anak telah
MENGANDUNG....
maka hairanla si anak..dia menafikan bahawa dia mengandung kerana dia
tidak mempunyai teman lelaki,masih bersekolah dan tidak pernah melakukan
hubungan seks..
Scan punya scan doktor memberitahu bahawa terdapat 20EKOR ANAK TIKUS
yang dikandungkan oleh pelajar terbabit...MUNGKIN KETIKA PERIOD TELUR2
TIKUS TELAH DISENYAWAKAN KOT DAN MASUK KEDALAM OVARI PELAJAR
TERSEBUT..MUNGKINN.....
doktor terpaksa membuat pembedahan ke atas pelajar tersebut kerana
didapati anak2 tikus terbabit telah tumbuh gigi dan dikhuatiri akan
memakan kesemua organ dalaman pelajar tersebut...
kesemua doktor sahaja yang berani melakukan pembedahan itu,...
pelajar terbabit kini disahkan tidak boleh mengandung lg kerana mereka
telah mencuci keseluruhan dalaman pelajar tersebut kerana dikhutiri
dijangkiti virus tikus yg kotor itu...

Moral of the story......
*NAK BELI PAD TU CHECK DULU EXPIRED DATE..
*MAKE SURE PAD YG DIBELI TU BEBAS DARIPADA KOTORAN ATAU TELUR2
BINATANGSILAP2 KANG ADA TELUR LIPAS BERANAK LIPAS LAK LEPAS NI...
*SAMA2 MENJAGA KEBERSIHAN DAN MEMASTIKAN KEJADIAN SEPERTI NIE TAK
TERJADI.(citer yang aku paparkan ini aku ambik dari inbox emel aku).Wallahualam!

6 comments:

fahmi said...

salam.. wah ngerinya berita ni.. mcm2 verita dpt dr emel kan kak.. semoga kita semua terlindung dr malapetaka

NorRa09 said...

mak aiiii....macam tak percaya je...tapi bila fikir2 tiada yang mustahil dalam dunia ni... apabila Allah SWT kata kun fa ya kun...maka jadilah .Dulu kes bapa kandung rogol anak kandung, anak bunuh ibu, bla.... pun kita fikir tak logik tp ia berlaku....

Basuh Baju said...

kalau letak telur emas, mesti jadi anak emas kan? ahahaha

hai said...

fahmi,
harap2 tak berlaku lagi!

NorRa09,
memang benar,hanya Allah yang maha berkuasa..

Basuh Baju,
kalau gitu le,gamaknya emas bukan lagi menjadi barang berharga hihihi...syok gak!

suhaila-ab said...

mak aii...sawan jap...aku tak tau mende pad ni ada expired date,....ni baru aku tau...aku gi check skang...aku nak copy entry ko ni boleh...aku letak entry aku..ni sungguh bahya nih...

hai said...

suhaila_ab,
x pe,copy je le....tq sebab tlg hebahkan pada kawan2 yang lain untuk infomasi kita bersama.