Monday, May 17, 2010

BANYAK SONGEH LA BUDAK NI!!

Semalam ,seperti biasa balik dari sekolah saya tanya anak bongsu saya si Hana....samada nak makan tengahari atau tidak?Dengan selambanya dia menjawab,"boring la ibu...hari2... asyik makan nasi je......"!"Amboi....baru besar ni dah pandai boring2 plak.....kalau zaman saya dulu.....favourite saya cuma telor je....x kira masak apa janji telor.....Dah tu nak makan apa??"tanya saya.....

Hari ni saya tunaikan permintaan Hana....ini le menu yang dia nak makan.....layannnn.....BUBUR NASI!!



12 comments:

semut-terbersin said...

uihh sodapnye menu tgh ari hana! yg tak tahan tgk telur masin tuh! waduh waduh..leleh dah air liur ni

maiyah said...

yelah kak, dorang mmg dah pndai komplen.. boring.. kalo hujung minggu x ke mana-mana, itulah yg disebutnya boringgg hehe

Pok Li said...

sedap nampak

Hashim Zabidi said...

Itulah gayanya dengan anak-anak. Di layan sangat kang naik ke kepala. Tak dilayan kang jadi hal pulak.

Kamu makanlah apa yang ada. Jangan banyak songeh, jangan mengada-ngada.

Walau bagaimanapun, kamu adalah seorang bu yang tabah lagi penyanyang

piewahid said...

moleklah, menu sihat ni cikgu... :)

relevan said...

Telur masin..darah tinggi lagi..

Mokde said...

salam, dirumah mokde tak boleh ada orang sakit, alamat satu rumah kena makan bubur...

hai said...

salam angah,
angah,telor masin tu buat sendiri tau...hehehe..

salam maiyah,
canggih benor bdk2 sekarang ek!!

salam pok li,
kalo tgh lapor suma nampak sedap!!

salam pak hashim,
tu la kan,kalo anak mintak apa2..seboleh2nya ditunaikan takut kempunan la konon!!

salam piewahid,
sesekali ok la....

salam relevan,
jgn masukkan dlm menu tu weh..

salam mok de,
sama je la kita....x kuasa nak masak byk kali...hehehe..kalo dlm pantang pun jawabnya suma makan ikan bakar je...

Ummi Aisyah said...

salam kenal kak,
bes tengok telor masin..part kuning tu yang best...slrrrpp..terliur heheh

YanDarwisy said...

Budak2 skrg...bijak bercakap. Ikut sapa tu ye...?

hai said...

salam ummi,
kat rumah ni pun semua berebut yg kuning je...akak jugak la kena mengalah!!

salam yan,
x tau ikut sapa,over pada mak dia lagi,kadang lasernya bukan main ...

a kl citizen said...

nasib baik si emak pandai memasak