Monday, March 29, 2010

KISAH ORANG POMPUAN!!

Semalam aku gi kat sebuah pasaraya ,tau2 je la hujung minggu macam ni tentu la nak memenuhkan peti ais dengan stok ikan ,sayur untuk seminggu...Huh!orang punya la ramai,maklum le ramai dah dapat gaji gamoknyakan...Tapi dalam orang ramai bersesak2 tu eh,sempat jugak orang  bergossip,kalau ia pun carilah pot yang sesuai  kan..baru la best sikit.....ahaks!!
Aku ni bukannya kesah pun diorang  nak bergossip ke hape..lantak la kan..tapi yang aku bengang tu,dia lepak kat tepi bakul cili api,susah le aku nak memilihnya....dah tu masa aku dok nak pilih cili api tu,sikit pun diorang tak reti nak berganjak,sayang benor nak tinggal citer diorang tu....pastu ada la sorang tu dok jeling2 kat aku,takut aku dengor citer dia kot...eii..geramnya aku....rasa nak je ku cilikan dia....!!!!.

12 comments:

relevan said...

Jangan nak je cili..cilikan terus je orang yang jeling2 tu..tak pun langgar je dengan troli..hehe!

piewahid said...

slm,
tumpang gelak, hehehehe...

Hashim Zabidi said...

yang panas hangat cili padi tau...

meo188 said...

hahahahha

maiyah said...

hehe.. sabar kak.. tp kalo kita nk wat keje pun terhalang dek dia bergayut kat situ rasanya kene sound gak tu.. sound yg berhemah le

Abang said...

Situasi yg cun kalo berlaku:

Akak tya "dik, berapa harga cili ni sekilo?"... dia jawab "saya tak kerja sini la"... akak jawab balik "oo.. ingatkan promoter cili tadi sbb duk statik kat sini dari td"...

eL said...

Hehehehe...saya yg baca ni pun sakit hati. Selalu jadi macam tu. Diorang ni >> PENTINGKAN DIRI SENDIRI.

hai said...

salam relevan,
ala.. masa tu x bwk plak troli..hehehe...

salam piewahid,
x pe gelak la....

salam Pak Hashim,
cili padi la yang saya dok pilih tu...kalo kena, mmg menggelupur!!

salam meo88,
hehehe...

salam maiyah,
patutnya akak yg jeling kat diakan...ntah la x pandai la nak ckp..lagipun geng dia ramai...hehehe....

salam abang,
hmm...bagus gak idea tu ek,nanti boleh la digunakan bila jumpa situasi gitu!!hik3

salam el,
nak wat camner,dah mmg manusia ni ada berbagai ragamnya!!

atie said...

Salam Kak Hai..

Derang tu dapat aura cili api tu gamaknya...ha..ha...kalau nak bergosip pun takkan kat pasaraya kot... itu dah lebih tu

hai said...

salam atie,
tu la pasal...carila tempat selesa sikit,baru sedap nak mengayam ketupatkan...hehehe...ni jenis yang redah je!!

abu muaz said...

sokong abg syed.
cilikan terus.

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry.. cilikan jer mulut diaorg tu kak..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.