Friday, December 11, 2009

JUST TRY!!

 Saya dapat citer ni dari seorang kawan yang menerima msg dari anaknya..tak tau la kalau benda ni cerita lama tapi cuba la kalo nak tgk hasilnya....

"cuba umi buka microsoft word, taip Q33NY." "Kod apa ni?" aku ingin tahu. "Nombor pesawat yang melanggar WTC dulu.Umi tukar saiz font tu kepada saiz 48. Umi highlightkan Q33 NY tu kemudian tukar kepada font Wingdings." Subahanallah! Apa aku nampak- gambar sebuah kapal terbang melanggar menara. Disusuli... lambang tengkorak dan yahudi. Cubalah ... subahanallah, allahuakbar... aku menarik nafas panjang.

14 comments:

maiyah said...

ye ke.. petunjuk melalui pelbagai rupa

Fadh said...

mmmmmmm.....

relevan said...

Betul betul..ada gambar kapal tebang..tapi kawan terklip ke font windings 2 kelauar gambo tong sampoh..

hai said...

salam maiyah,
x tau nak kata apa kebenaran atau kebetulan..

salam relevan,
hehehe..aok ni tak boleh jauh sikit ngan tong tu,taulah aok keje kat alam flora!!

endiem said...

betul lah.

Basuh Baju said...

dh lama dh tau..hehe tp bgs gak..blh isi masa alpang dgn wat benda ni.. :P

Xpuasati said...

Mungkin plan melanggar KLCC tersebut telah dirancang dari awal lagi semasa membuat pesawat Q33NY tu...

hans said...

dah lama dah nih sis
benda tu dulu heboh gila2 punya

Acca Ca Chunk said...

salam,
benda ni dah lama..walau bagaimanapun masih ramai lagi yang belum mengetahuinya..

Pencari sesuatu said...

a'ah la....teruje jgk nieh...

Xpuasati said...

Akak.. bole cite tak pasal dysleksia, saya interested nak tau sebab saya pernah tgk drama pasal tu kat TV3 dulu, tapi saya nak tau dengan lebih terperinci.. Akak tuliskah dalam new post nanti.

YanDarwisy said...

macam2 hal dunia ni....

Mybabah said...

Assalamualaikum. Dengan segala hormatnya anda dijemput berkunjung ke blog saya http://www.mybabah.blogspot.com dan isteri saya http://www.teacherrahila.blospot.com. Di sana anda terdapat mutiara yang selama ini anda cari.

Mazru Majid said...

yup..gambo tu keluor..

Koi mmg percaye yg berlaku kat NY pd hari tu kerje org yahudi,mereka sengaja salahkan osama laden,mmg kerje org dalam..sebenornye deme tu la pengganas..dah dasar yahudi laknat!