Tuesday, October 12, 2010

EEIII....SABOR JE LA KORANG NI !!!

Semalam pada hari yang sama aku dapat message dari 2 orang hero aku....macam berjanji la plak,padahal sorang di Bangi,sorang di Penang.

"ibu, balik nanti nak ikan keli masak lemak cili padi okay ? mengidam lak aihhh. =)"ni message dari along.

"nanti angah balik tlg wat dadih..hahah..matbe agh cuti sem lewat kot..de program.."ni plak message dari angah...

 

Adoi la...anak2 aku ni,buat aku serabut perut je...Kalau nak order makan apa pun,tunggu la dah balik nanti.Bila diorang order camni,kita rasa tak senang hati...ia la kan...diorang semua pun akan bercuti dalam bulan 11 nanti...lambat lagi tu!!Tanya la mana2 ibu pun bila anak2 teringin nak makan apa2 pun,mesti kita takkan ambik masa yang lama untuk sediakan...betul tak??Kalau boleh nak masakkan terus,kita rasa tak senang hati selagi tak memenuhi permintaan anak2...khasnya bab makan!!

 

Masa bulan puasa lepas pun gitu...baru 2-3 ari puasa dah  bagitau,kalau diorang balik nanti nak makan makanan kegemaran diorang,yang sorang suruh buatkan puding karamel,spagetti,patin masak tempoyak,kuih lopes....yang sorang lagi suruh beli biskut marie sebab nak makan kek batik pastu boleh plak suruh aku stanby kurma banyak2 sikit...nak makan cekodok kurma,dengar cam kelakarkan.....Order bagai nak rak,padahal diorang nak balik tu seminggu sebelum raya.Hari2 la kita dok risaukan diorang...bila kita masak makanan kegemaran diorang,mula la teringatkan diorang...Apa taknya,masa tu ari2 buat cekodok kurma sebab ayahnya tak boleh makan mende lain,berpantang lepas eksiden tu!!

Kadang2 aku terpikir gak,agak2nya kan kalau kita dah tua nanti,boleh ke anak2  layan selera kita plak...huhuhu....


5 comments:

YanDarwisy said...

Tu mesti maknyer sgt pandai dlm bidang memasak...tu pasal nak2 suker meng'oder jer..

Hashim Zabidi said...

mereka sedang membesar, nafsu makan macam-macam, layan jelah...

hai said...

salam yan,
x jugak..tapi dah berpuluh tahun rasa mak dianya masakan je...dah tentu la rasa sedap kat tekak diorang!belum tentu lagi sedap pada org lain hehehe...

salam pak hashim,
nak wat camna...dah mmg sokmo melayannya...

a.T.i.e.Q.a said...

Mama pon sama Makteh..kalau kitorang makan sedap sikit, mesti teringat kat adik.. pastu air mata bergenang.. padahal adik sikit pon tak heran! dia makan lagi best!

qaseh mas said...

salam kak hai
saya yang dah begini pun masih rindukan masakan ibu,kadang tu terfikir apakah saya dapat masakkan makanan kegemaran ibu nun juah di sana...erm,tapi bila fikir balik, tempat seorang isteri di sisi suaminya.